Welkom

Beste leerkracht,

De indeling van de leerlingen voor de Snuffeldag op 18 mei is bekend. Ook de ouders/begeleiders zijn ingedeeld. Zou je het onderstaande goed door willen lezen, ook al heb je dit al vaker meegemaakt. Er zijn een aantal essentiële wjzigingen!

De details voor je school  zijn te vinden op leusden.snuffeldag.nl. Als je inlogt vindt je een overzicht van de kinderen, de bedrijven waar zij zijn ingedeeld, en de bijbehorende bussen.
Als je rechtsboven in plaats van “leerling” “begeleider” selecteert, krijg je een overzicht van alle ouders die als begeleider zijn opgegeven, en de bedrijven en de bussen waar zij zijn ingedeeld.

Alle ouders krijgen een mail met een inlogcode waarmee zij op hun mobiele telefoon op leusden.snuffeldag.nl kunnen inloggen. Zij vinden daar hun programma.

Dit geldt niet voor de ouders van het Palet, de Rossenberg en Kla4. Helaas hebben deze ouders geen uniek mailadres, waardoor we ze niet kunnen bereiken. Zouden deze scholen per ouder/vrijwilliger een overzicht af te drukken, en hen deze informatie te overhandigen. Deze info hebben ze de dag zelf hard nodig!
Om de Snuffeldag vlot te laten verlopen zijn de volgende punten van belang:

Voorbereiding

 • Laat de kinderen een kaartje maken met daarop hun naam en de naam van hun school; daaronder twee regels met (per regel) busnummer en de naam van het bedrijf. Door deze kaartjes kan iedereen de kinderen van dienst zijn als ze het even niet meer weten.

Instructie leerkracht

 • Als leerkracht kun je vanaf maandag 16 mei via je mobiele telefoon op leusden.snuffeldag.nl inloggen.
 • Je krijgt dan een overzicht van al je leerlingen met hun indelingen,
 • Op de dag zelf kun je, als leerlingen ziek zijn, ze via de telefoon afmelden. Deze afmelding wordt automatisch verwerkt en doorgegeven aan de organisatie.
 • Zou je voor de ouders/begeleiders van het Palet, de Rossenberg en Kla4 een pagina af willen drukken met de voor hun relevante informatie?
 • Taak van de ouders is vanaf maandag 16 mei te vinden op de site snuffeldag.nl. Daarmee kunnen ze zich voorbereiden op wat er van hen gevraagd wordt.
 • Op 18 mei melden ouders/begeleiders zich bij jou  (of je vervanger) op het parkeerterrein van Fort33. De leerkracht checkt of iedereen compleet is (incl. ouders) en of alle ouders/begeleiders de informatie hebben die ze nodig hebben.

Verzamelen bij Fort 33

 • Op het parkeerterrein liggen borden met de namen van de scholen verdeeld langs de rand. De leerlingen gaan daar per fiets heen, en zetten de fiets daar omheen neer. Dat is ook de plek waar je als klas checkt of je compleet bent.
 • Probeer a.u.b. om 8:20 compleet te zijn (behalve scholen uit Achterveld, die worden opgehaald). Ouders melden zich bij de leerkracht, en hoeven zich niet apart ergens te melden.).
 • Als er ziekmeldingen zijn dan kun je die via je mobiele telefoon doorgeven. Ziekmeldingen worden automatisch verwerkt.
 • Zodra je school compleet is (inclusief ouders) en de afmeldingen doorgegeven zijn kun je met elkaar naar binnen.
 • Eénmaal binnen zoekt iedereen het busnummer op (zie grote nummers op de wanden) dat hoort bij  de eerste rit.
 • Bij  terugkomst van het eerste bedrijf gaat iedereen weer naar binnen, en na het pakken van een koek en een drankje gaat iedereen naar het busnummer van de tweede ronde.

Vertrek na afloop

 • Vraag de kinderen of ze na afloop aan de rand van het parkeerterrein willen verblijven, zodat er geen gevaar ontstaat met de bussen. Waarschijnlijk wil je nog een compleetheids check doen voordat je iedereen laat vertrekken. Dat kan bij voorkeur weer bij de plakkaten op het parkeerterrein. De kinderen die nog terug moeten naar Achterveld wachten binnen in Fort33 totdat de laatste bus terug is.

Ik hoop dat alles hiermee duidelijk is, ook voor de leerkrachten die dit voor de eerste keer meemaken. Mochten er vragen zijn dan kun je deze in reactie op deze mail nog rustig sturen. Ik zal zorgen dat elke vraag zo snel mogelijk op de juiste wijze beantwoord wordt.

Ik wens jullie weer een geslaagde Snuffeldag.

Met hartelijke groet,
Henk Jelt Hoving