Welkom

op de website van Snuffeldag Leusden!

Geweldig dat je je hebt opgegeven als busbegeleider voor de Snuffeldag.

Het doel van de Snuffeldag is om leerlingen uit groep 8 van de basisscholen in Leusden en Achterveld op een leuke manier kennis te laten maken met leuke bedrijven in Leusden.

De bedrijven die meedoen, doen dat in het algemeen al jaren en zijn zeer gemotiveerd om de leerlingen te ontvangen.

Ruim 300 kinderen worden op basis van hun voorkeur ingedeeld bij ruim 30 leuke bedrijven in en om Leusden.

De kinderen worden vervoerd met bussen, die begeleid worden door busbegeleiders zoals jij. Daar zijn wij en de kinderen erg blij mee. Begeleiding in de bus betekent rust in de bus.

De Snuffeldag zal op woensdag 15 mei 2024 plaatsvinden, en starten bij Fort33 aan de Bavoortse weg in Leusden, bij de sportvelden.

Het programma van de dag vind je hier

Wat heb je nodig?

Alle informatie die op de dag zelf relevant is, staat straks  op het Snuffeldag platform. Als alle details bekend zijn krijg je een mailtje met de inlog details voor het Snuffeldag platform.  Je hebt dan een overzicht van de bussen die je begeleidt, de bedrijven waar je heengaat. Zorg dat je een telefoon met internet verbinding bij je hebt met een volle batterij!

Wat ga je doen?

De leerlingen gaan op een gegeven moment naar de bussen die ze naar de bedrijven brengen. Ze hebben allemaal een briefje met de bedrijven die ze gaan bezoeken, en de nummers van de bussen die ze daarheen brengen.

Ook gaan er bedrijfsbegeleiders mee met de kinderen.

Je controleert of de leerlingen die jouw bus instappen, ook in jouw bus thuishoren, en je meldt ze af op het Snuffeldag platform. Als je bus compleet is kan je bus vertrekken. De chauffeur en jij hebben een routebeschrijving die langs de bedrijven gaat.

Bij elk bedrijf stopt de bus, en zorg je samen met de betreffende bedrijfsbegeleiders dat de juiste kinderen de bus verlaten. In de bus liggen per bedrijf een bosje bloemen. Dat geeft je aan één van de bedrijfsbegeleiders.

Je haalt na 45 minuten de kinderen weer met de bus op. Samen met de bedrijfsbegeleiders zorg je ervoor dat alle kinderen weer in de bus stappen.

Ik hoop dat alles hiermee duidelijk is, ook voor busbegeleiders die dit voor de eerste keer meemaken. Mochten er vragen zijn dan kun je deze in reactie op deze mail nog rustig sturen. Ik zal zorgen dat elke vraag zo snel mogelijk op de juiste wijze beantwoord wordt.

Ik wens jullie weer een geslaagde Snuffeldag.

Met hartelijke groet,
Henk Jelt Hoving