Welkom

op de website van Snuffeldag Leusden!

Geweldig dat je je hebt opgegeven als begeleider bij de Snuffeldag.

Het doel van de Snuffeldag is om leerlingen uit groep 8 van de basisscholen in Leusden en Achterveld op een leuke manier kennis te laten maken met leuke bedrijven in Leusden.

De bedrijven die meedoen, doen dat in het algemeen al jaren en zijn zeer gemotiveerd om de leerlingen te ontvangen.

Ruim 300 kinderen worden op basis van hun voorkeur ingedeeld bij ruim 30 leuke bedrijven in en om Leusden.

Bij de bezoeken aan de bedrijven worden de kinderen begeleid door ouders zoals jij, en daar zijn wij, de bedrijven en de kinderen erg blij mee. Begeleiding betekent rust en meer aandacht van de kinderen voor de bedrijven.

Waar vindt de Snuffeldag plaats?

De Snuffeldag vindt op woensdag 18 mei 2022 plaats bij Fort33 aan de Bavoortse weg in Leusden, bij de sportvelden.

Waar en wanneer wordt je verwacht

Het programma van de dag vind je hier.

Wat heb je nodig?

Alle informatie die op de dag zelf relevant is, staat straks op het Snuffeldag platform. Als alle details bekend zijn krijg je een mailtje met de inlog details voor het Snuffeldag platform.  Je hebt dan een overzicht van de leerlingen die je begeleidt, de bedrijven waar je heengaat, en de busnummers van de bussen die jou en je groepje naar de bedrijven brengen. Zorg dat je een telefoon met internet verbinding bij je hebt met een volle batterij!

Wie ga je begeleiden?

Er doen ruim 300 kinderen mee van 13 scholen. De kinderen bezoeken in 2 rondes ruim 30 bedrijven in wisselende groepjes van wisselende grootte.

We vinden het belangrijk zowel voor de kinderen als voor de bedrijven dat de kinderen goed begeleid worden. Daarom streven we ernaar dat de kinderen in beide rondes begeleid worden. We streven naar één begeleider per 5 kinderen, waarbij het de bedoeling is dat je op de kinderen let, en ervoor zorgt dat ze “geen gekke dingen doen”.

Als begeleider begeleid je in beide rondes een groepje van 5 kinderen. Je gaat in beide rondes met een bus mee naar een bedrijf, en begeleid de kinderen bij het bezoek aan het bedrijf. Je gaat uiteraard ook weer met de kinderen met de bus terug naar Fort33 als het bezoek is afgelopen.

Het groepje dat je begeleid bestaat uit kinderen van verschillende deelnemende scholen. Het aantal groepjes bij een bedrijf is afhankelijk van de hoeveelheid kinderen die een bedrijf kan ontvangen. Er zijn bedrijven die 4 kinderen kunnen ontvangen, en die 40 kinderen kunnen ontvangen.

We delen de begeleiders willekeurig in bij de groepjes; het is qua planning onmogelijk rekening te houden met scholen en / of eigen kinderen. Hoe graag we dat ook willen, want niets is leuker dan je eigen kind te begeleiden.