Welkom

op de nieuwe website van Snuffeldag Leusden!

Je hebt zojuist een mail van ons ontvangen met een gebruikersnaam. Onthou deze goed want je hebt die straks nodig.

Je school doet weer mee aan de jaarlijkse Snuffeldag, dit jaar op woensdag 16 oktober.

Het doel van de Snuffeldag is om leerlingen uit groep 8 van de basisscholen in Leusden en Achterveld op een leuke manier kennis te laten maken met leuke bedrijven in Leusden. De bedrijven die meedoen, doen dat in het algemeen al jaren en zijn zeer gemotiveerd om jullie leerlingen te ontvangen.

De details van de dag krijgen jullie via de mail op een later tijdstip.

Wat is er anders?

We willen van de grote hoeveelheid papier af en willen zoveel mogelijk digitaal regelen. Iedereen (directeuren, leerkrachten, begeleiders en busbegeleiders) krijgen straks de indelingen via de mobiele telefoon, via de site http://leusden.snuffeldag.nl. Iedereen heeft daarom een gebruikers account op de site nodig om in te kunnen loggen.

Ziekmeldingen van leerlingen kunnen door leerkrachten ook op deze manier verwerkt worden, waardoor direct de organisatie, de begeleiders en de busbegeleiders op de hoogte zijn.

Leerlingen krijgen geen inlog account; de leerkrachten zullen de indelingen nog op papier aan de leerlingen door moeten geven.

Wat moet er gebeuren?

Om de Snuffeldag goed te laten verlopen is het belangrijk dat jullie school twee dingen doet:

  1. Alle leerlingen via onze site opgeven, en hun voorkeuren laten opgeven, en
  2. Voldoende ouders opgeven die met de kinderen naar de bedrijven meegaan

Beide moet voor 1 oktober gebeurd zijn, zodat we met de indelingen kunnen beginnen. We willen graag 1 begeleider per 4 kinderen mee laten gaan.

Wat verwachten we van jou?

We vragen van jou als directeur om in te loggen op onze website, en te zorgen dat de leerkachten die dit jaar de Snuffeldag coordineren goed in het systeem staan. Zij ontvangen ook een mail, en krijgen een eigen introductiepagina waarop staat wat zij moeten doen.

Wat moet je doen?

Je hebt in je mail een gebruikersnaam gekregen, maar nog geen wachtwoord. Dit moet je zelf aanmaken.

  1. Ga naar het Snuffeldag platform, en klik op de button “wachtwoord vergeten”.
  2. Vul op de volgende pagina je gebruikersnaam in; dan krijg je een mailtje met een nieuwe link naar het platform.
  3. Klik op de link; dan kom je op een pagina waar je je wachtwoord kunt invullen en opslaan.
  4. Daarna kun je inloggen.

Het is wat omslachtig maar dat is vanwege privacy wetgeving.

Wat zie je als je inlogt?

[Deze functies werken alleen via de PC]

Het eerste scherm is het dashboard, met het overzicht van de leerlingen of de begeleiders van je school. Afhankeliijk van de datum zie je de voorkeuren van de leerlingen, of de indelingen van de leerlingen en de begeleiders.

Bovenin de rode balk staat ook de optie “gebruikers”.Hiermee krijg je een overzicht van alle gebruikers van je school (directeur, leerkrachten, leerlingen en begeleiders).

Via de button “nieuw” kun je een nieuwe gebruiker aanmaken. Dat wijst zich vanzelf; mocht je problemen ondervinden mail dan naar info@snuffeldag.nl.

Twee tips:

  1. Iedere gebruiker (ook een begeleider) moet een werkend email adres hebben, om ze te kunnen bereiken wanneer ze hun wachtwoord willen wijzigen. Dit geldt niet voor de leerlingen.
  2. Iedere gebruiker (ook een leerling) heeft een unieke gebruikersnaam nodig, en een niet-te-makkelijk wachtwoord nodig. Geef als gebruikersnaam en initieel wachtwoord het email adres van de gebruiker op. Neem voor leerlingen als wachtwoord en  gebruikersnaam [schoolnaam][voornaam] aan elkaar geschreven. Zijn er twee leerlingen met dezelfde naam, zet er dan een nummer achter. Het wachtwoord zullen de gebruikers zelf moeten veranderen.

Bij iedere gebruiker zie je ook drie opties:

Met het “pennetje” kun je de gegevens van de gebruiker bewerken, met het “vliegtuigje” stuur je een standaard welkomstmail naar de gebruiker (dezelfde die je ook hebt ontvangen), en met het “vinkje” activeer of de-activeer je de gebruiker.

Als directeur is het de bedoeling dat je de betrokken leerkrachten opgeeft, en ze met het “vliegtuigje” de welkomst mail stuurt. De leerkrachten zullen vervolgens de leerlingen en de begeleiders opgeven.

Ten slotte

We hopen dat deze introductie volledig is. Mocht je nog vragen hebben, mail dan naar info@snuffeldag.nl

Begin oktober zul je van ons een mail ontvangen met meer details.

Ga naar het Snuffeldag platform